Pogoji poslovanja

TEMELJNE DOLOČBE

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani shop.marinka.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. S spletno stranjo upravlja Marinka Lavrič s.p. (v nadaljevanju: shop.marinka.si). Z uporabo spletne strani se uporabnik oziroma stranka strinja s Splošnimi pogoji poslovanja spletne strani.

Shop.marinka.si si prizadeva za točnost navedenih podatkov in si pridružuje pravico do sprememb. Dopuščena je možnost tipkarskih napak. Fotografije na spletni strani so lahko simbolične. Dekorativni dodatki ob izdelkih na fotografijah so izvzeti iz dobave.

Kakršnakoli uporaba vsebine spletne strani in fotografij je dovoljena le z izrecnim soglasjem Shop.marinka.si . Vse avtorske pravice so pridržane.

Pogoji uporabe spletne strani

Vsebino, objavljeno na spletnih straneh www.marinka.si, lahko uporabljaš in reproduciraš v ne-komercialne namene (mora pa ohraniti vsa opozorila o avtorskih pravicah) in s pisnim dovoljenjem za komercialne namene.

Trudimo se, da so vsa vsebine točne, vendar ne prevzemamo nobenih garancij o njeni točnosti in/ali ažurnosti. Vsebine na strani se lahko kadarkoli spreminjajo, brez obveznosti o obveščanju uporabnikov in ne odgovarjam za posledice tako povzročenih sprememb.

Vse vsebine objavljene s strani uporabnikov, so objavljene na lastno odgovornost. Pridržujemo pa si pravico, da vsebine kadarkoli pobrisati (predvsem zaradi žaljivih vsebin). Zunanje povezave na strani www.marinka.si niso pod našim nadzorom.

Katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnih strani www.marinka.si, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh www.marinka.si, ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

VAROVANJE ZASEBNOSTI

Z registracijo na spletno stran uporabnik jamči za točnost navedenih podatkov in zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom do spletne strani dostopal le on oziroma pooblaščena oseba. Hkrati soglaša, da shop.marinka.si obdeluje podatke za namene poslovnih evidenc, oglaševanja in prilagajanja vsebin uporabniku v skladu s Politiko zasebnosti.

Osebni podatki in pogodbe se hranijo za čas registracije na spletni strani in se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika.

Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne strani se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

SKLENITEV POGODBE

Prodajna pogodba se sklene med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno stranjo. Pogodba je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

CENE

Objavljene cene veljajo za vse stranke. Vse cene so v EUR in ne vsebujejo stroškov dostave. Pridružujemo si pravico do spremembe cen. Spremenjene cene veljajo za nakupe do trenutka sklenitve pogodbe med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno stranjo.

ZALOGA

Če naročeni izdelki trenutno niso na zalogi, bo marinka.si stranko o tem obvestil in sporočil predvideni čas dobave. Če se stranka s tem ne strinja, lahko odstopi od pogodbe.

DOSTAVA

Uspešno oddana in plačana naročila bodo odposlana predvidoma v roku 3-5 delovnih dneh po zaključenem naročilu. Izdelke dostavlja Pošta Slovenije na naslove v Sloveniji.

Stroški pakiranja in pošiljanja niso všteti v ceno.

Če so prejeti izdelki ob dostavi poškodovani, mora kupec o tem nemudoma obvestiti upravljavca spletne strani na elektronski naslov [email protected]

Elektronski produkti (npr. spletni programi) so posredovani izključno v elektronski obliki.

NAČIN PLAČILA

Na spletni strani lahko plačate po predračunu, po povzetju (za fizične produkte) ali PayPal.

Plačilo po predračunu se opravi na tekoči račun, odprt pri SKB d. d., z naslednjimi podatki:
Marinka Lavrič s.p.
Cesta Toneta Kralja 8
1290 Grosuplje
TRR: SI56 0310 8100 0701 857

Rok za plačilo po predračunu je 3 delovne dni po prejemu predračuna. V kolikor predračun v tem času ni plačan, se smatra, da kupec odstopa od naročila.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga obvesti shop.marinka.si, da odstopa od pogodbe. Kupec lahko o odstopu obvesti prodajalca z obvestilom preko elektronske pošte na naslov [email protected] ali drugim pisnim obvestilom.

Kupec je dolžan izdelke vrniti najkasneje v roku 14 dni od obvestila, da odstopa od pogodbe. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, v originalni embalaži, iz pošiljke pa mora biti razvidna identifikacija naročila. Stroške v zvezi z vračilom blaga nosi kupec. Prodajalec bo odklonil sprejem pošiljke z vračilom blaga, če bi moral ob prevzemu poravnati stroške pošiljanja.

V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Prejeta plačila se vrnejo z nakazilom na bančni račun, ki ga navede kupec.

Kupec nima pravice do odstopa od nakupa za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Potrošnik nima pravice do vračila elektrosnkih storitev, kot so spletni programi in elektronski produkti (fotografije, grafike).

STVARNE NAPAKE

Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Če stvar nima lastnosti, potrebnih za njeno običajno rabo, ali prodajalcu predhodno znano posebno rabo, ali izrecno dogovorjenih lastnosti, in če je potrošnik v roku iz prejšnjega odstavka pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od prodajalca zahteva odpravo napake, vrnitev dela kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Stroške z odpravljanjem stvarne napake nosi prodajalec.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Kupec je odgovoren, da z izdelki ravna skrbno in v skladu z njihovim namenom. Prodajalec ne jamči za okvare in poškodbe na izdelku, ki so posledica nepravilne ali neskrbne uporabe.

POSLOVANJE S PODJETJI

Kadar kupec ni potrošnik v smislu Zakona o varstvu potrošnikov, ne veljajo določbe 8. in 9. točke splošnih pogojev poslovanja. Namesto teh se uporabljajo splošna pravila Obligacijskega zakonika.

VELJAVNOST SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Splošni poslovanja veljajo od 1. 7. 2022 do preklica in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Stranki je v trenutku nakupa na voljo aktualno besedilo splošnih pogojev poslovanja.

PODATKI O UPRAVLJAVCU SPLETNE STRANI

Marinka Lavrič s.p.
Cesta Toneta Kralja 8
1290 Grosuplje

Tel: 031 505 892
E-mail: [email protected]

AVTORSKOPRAVNO VARSTVO

Besedilo teh splošnih pogojev poslovanja je avtorskopravno varovano in brez predhodnega soglasja avtorja ni dovoljena reprodukcija, distribucija, predelava ali kakršnakoli drugačna nadaljna uporaba v komercialne ali nekomercialne namene.

POLITIKA PIŠKOTKOV

Spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki se ob obisku naložijo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko omogočim boljše delovanje in uporabo trgovino. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

“Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest (poleg spletnih mest tudi e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije) naloži v naprave uporabnikov (računalnik, mobilna naprava in podobno), ko ta obišče določeno spletno mesto in običajno vsebujejo:

Ob vsakem ponovnem obisku bo spletno mesto pridobilo podatek o naloženem piškotku in prepoznalo napravo uporabnika.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa spletnemu mestu uporabniki te podatke posredujejo sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Če strežnik prebere piškotek skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.” (Vir)

“Piškotki so pomembni za delovanje spletnih mest in so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev, ki izboljšujejo uporabnikovo izkušnjo. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.” (Vir)

Piškotki, ki jih uporabljamo:

Ime piškotkaNamenTrajanje piškotka
_gidza spremljanje spletne analitike24 ur
_gaza spremljanje spletne analitike2 leti
_gatza spremljanje spletne analitike1 min
cookie_notice_acceptedza spremljanje obvestila o piškotkih1 mesec
wp_learn_press_session, wordpress_lp_guestza spremljanje online tečajev2 dni

SLEDI NAM NA SOCIALNIH OMREŽJIH

POKLIČITE NAS IN SE NAROČITE:

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaV trgovino