S SAVNO KREPIMO IMUNSKI SISTEM

27 februarja, 2023

V zimskih dneh je savna zagotovo nepogrešljiva. Savnanje pozitivno deluje na dihalne poti in pomaga pri kroničnih obolenjih dihal, prav tako pa je odličen način za krepitev odpornosti. Ko so naša tkivo dobro prekrvljena, je krepkejši tudi naš imunski sistem.

Savna prinaša še kup drugih pozitivnih učinkov na naše zdravje in dobro počutje. Obisk savne naj bo torej čas, ki ga boste namenili le sebi. Poskrbeli boste tako za dušo kot tudi za telo.

Savna je v tem stresnem in hitrem načinu življenja kot nalašč za sprostitev in polnjenje baterij. Ko obiščemo savno, potrebujemo samo dovolj časa in miru. S savnanjem ne boste dosegli pravega učinka, če boste hiteli, se ne boste mogli umiriti in boste ostali pod vplivom stresa, napeti in razdraženi.

Če želite v savni res popolnoma uživati in se predati njenim blagodejnim učinkom, si za njen obisk vzemite 3 ure časa. Če se vam bo mudilo in boste ves čas samo pogledovali na uro, pravega učinka in sprostitve ne boste dosegli.

Prav tako velja poudariti, da pred obiskom savne ne uživate obilnih obrokov, saj bo v tem primeru vaše telo preveč obremenjeno – tako z obrambo proti vročini kot tudi s prebavo težke hrane.

Pred savnanjem zato uživajte le lahko hrano. Tudi po obisku savne naj bo hrana, ki jo boste zaužili, čim lažje prebavljiva in priporočljivo je piti veliko vode.

Savna ima obilo pozitivnih učinkov na naše zdravje, izkoristimo ga.

Dobrodošli pri nas!

Zadnje objave